Contact

Pulmonale hypertensiepolikliniek

  1. Pulmonale hypertensiepolikliniek

Deze polikliniek is bedoeld voor mensen bij wie pulmonale hypertensie, ofwel een verhoogde druk in de longslagader, is vastgesteld of bij wie een vermoeden hierop bestaat. Pulmonale hypertensie kan zonder een specifieke oorzaak ontstaan (idiopatisch).

Daarnaast kan het optreden bij zeer uiteenlopende ziektebeelden, zoals onder andere reumatologische aandoeningen als sclerodermie en SLE, leverziekten, hiv, hartfalen, chronische longziekten en chronische longembolieën.

De laatste jaren zijn er veel nieuwe medicamenten beschikbaar gekomen voor de behandeling van bepaalde vormen van pulmonale hypertensie. Op ons spreekuur wordt bekeken wat precies de oorzaak is van uw pulmonale hypertensie en welke behandeling daarvoor mogelijk is.

Dr. H.P. Grotjohan is de longarts die zich met name heeft gespecialiseerd op het gebied van diagnostiek en behandeling van pulmonale hypertensie.

Verwijzing

Voor een afspraak op de Pulmonale hypertensiepolikliniek is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist noodzakelijk. Voor u als patiënt, en voor de artsen, kan het een voordeel zijn wanneer de verwijsbrief al op de polikliniek aanwezig is voor uw komst. Dit kan als u uw huisarts vraagt de brief te faxen. ​

Ervaringen