Contact

Darmkanker

  1. Darmkanker

Hoe wordt darmkanker ontdekt

Darmkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Darmkanker ontstaat meestal uit een poliep in de wand van de darm. Poliepen zijn goedaardig, maar kunnen kwaadaardig worden. Darmkanker wordt meestal ontdekt met een kijkonderzoek, dit heet een endoscopie. Tijdens het onderzoek worden er kleine hapjes uit de poliep genomen. Dit wordt onderzocht in het laboratorium om te zien of het kanker is.

Behandeling op maat

Wanneer bij u darmkanker is ontdekt, wordt met verschillende onderzoeken de tumor extra onderzocht. Zo kan er een behandelplan op maat voor u gemaakt worden. Darmkanker kan worden behandeld met bestraling (radiotherapie), een operatie en chemotherapie.

Alle bezoeken op één dag

Op de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie werken chirurgen, maag-, darm- en leverartsen, internist-oncologen en radiotherapeuten op een unieke wijze met elkaar samen. Nadat u onderzoek heeft gehad, spreekt u deze specialisten allemaal op één dag. Op deze manier hoeft u niet op verschillende dagen naar het ziekenhuis te komen voor een consult en worden lange wachttijden voorkomen. Ook doen wij mee aan de meeste landelijke en wetenschappelijke onderzoeken waar onze patiënten aan kunnen deelnemen.

Vast aanspreekpunt

Binnen ieder specialisme in Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Hij of zij houdt spreekuur om uw vragen te beantwoorden en de effecten van de behandeling te controleren. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Zo heeft u tijdens uw zorgtraject één aanspreekpunt.

Informatievideo's

 

 

 

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.