Contact

Darmkanker

  1. Darmkanker

Hoe wordt darmkanker ontdekt?

Darmkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Darmkanker ontstaat meestal uit een poliep in de wand van de darm. Poliepen zijn goedaardig, maar kunnen kwaadaardig worden. Darmkanker wordt meestal ontdekt met een kijkonderzoek, dit heet een endoscopie. Tijdens het onderzoek worden er kleine hapjes uit de poliep genomen. Dit wordt onderzocht in het laboratorium om te zien of het kanker is.

Behandeling op maat

Wanneer bij u darmkanker is ontdekt, wordt met verschillende onderzoeken de tumor extra onderzocht. Zo kan er een behandelplan op maat voor u gemaakt worden. Darmkanker kan worden behandeld met bestraling (radiotherapie), een operatie en chemotherapie.

Uitstekende kwaliteit van zorg

Op de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie werken chirurgen, maag-, darm- en leverartsen, internist-oncologen en radiotherapeuten op een unieke wijze met elkaar samen. Nadat u onderzoek heeft gehad, bespreken de betrokken specialisten tijdens een multidisciplinaire bespreking welke behandeling voor u nodig is. U ziet uw hoofdbehandelaar dezelfde dag voor de onderzoeksuitslagen en behandelplan. Zo zit u zo kort mogelijk in onzekerheid.

Ons toegewijde team zorgt voor uitstekende kwaliteit van zorg volgens de laatste inzichten. Verder doen wij mee aan de meeste landelijke, belangrijke wetenschappelijke onderzoeken en onze patiënten kunnen daaraan deelnemen.

Vast aanspreekpunt

Binnen ieder specialisme in Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Hij of zij houdt spreekuur om uw vragen te beantwoorden en de effecten van de behandeling te controleren. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Zo heeft u tijdens uw zorgtraject één aanspreekpunt. Meer weten? Lees het interview met regieverpleegkundige Ivonne Schoenaker op onze website.

Voorlichtingsfilms

Endeldarmkanker

Voor meer informatie bekijkt u de voorlichtingsfilm over het behandeltraject bij endeldarmkanker:

Screenshot video endeldarmkanker

Slokdarmkanker

Of bekijk de voorlichtingsfilm over het behandeltraject bij slokdarmkanker:Screenshot video endeldarmkanker

 

 

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!