Contact

MS-centrum

  1. MS-centrum
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

MS (multiple sclerose) wordt veroorzaakt door ontstekingen in de hersenen, het ruggenmerg en door aantasting van de hersenen. MS is een chronische ziekte, die niet te genezen is en onvoorspelbaar verloopt. Dit kan veel onzekerheid geven. In het Isala MS-centrum werken wij als gespecialiseerd team samen met u om u behandeling, begeleiding en advies op maat te geven. Ons team bestaat uit verschillende specialisten, die samen kijken naar uw persoonlijke situatie en de beste aanpak. Lees meer over Isala MS-centrum.

contact

Neem contact op met het MS-centrum

Voor een afspraak bij het Isala MS-centrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. 

Contact en locaties

Mantelzorg bij MS en vermoeidheid

MS is een aandoening, die gepaard gaat met vermoeidheid. Om die onder controle te krijgen, is het van belang dat u een balans vindt tussen belasting en belastbaarheid. Mantelzorgers kunnen u daarbij ondersteunen. 

Lees hier

Onderzoek bij MS

Er zijn veel ontwikkelingen binnen de MS zorg. Onderzoek (studie) is belangrijk om te kijken of nieuwe medicijnen of behandelingen effectief zijn. Om nieuwe MS medicijnen te kunnen ontwikkelen, is uitgebreid onderzoek nodig. Daarom doen wij mee aan diverse studies. Zo dragen we bij aan een toekomst waarin MS vertraagd en mogelijk zelfs kan worden gestopt.

Lees hier

Ervaringen

'MS heeft mijn lichaam, niet mijn geest'

Annemarie Kok (47) leeft al twaalf jaar met multiple sclerose. Sinds de diagnose werkt zij samen met neuroloog Esther Zeinstra van het Isala Diaconessenhuis in Meppel aan haar behandeling. Zij zijn een goed team, samen bepalen ze wat voor Annemarie het beste werkt.

Lees meer
Annemarie Kok

Onze keurmerken

keurmerkVlinderkeurmerk MS Fonds
Vlinderkeurmerk MS Fonds
keurmerkKeurmerk JCI-accreditatie
Keurmerk JCI-accreditatie