Contact
  1. 6082-Andere technieken

Bijlage van het PID Vruchtbaarheidsbehandeling

Het Isala Fertiliteitscentrum is het centrum voor voortplanting en jonge zwangerschappen. Mensen die in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling kunnen hier terecht. Het Isala Fertiliteitscentrum biedt vrijwel alle vruchtbaarheidsbehandelingen aan. In dit dossier vindt u informatie over het fertiliteitscentrum, onderzoeken en behandelingen. Dit is het onderdeel ‘Andere technieken’.

Jaarlijks verricht het Isala Fertiliteitscentrum honderden ‘standaard’ IVF- en ICSI-behandelingen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de behandeling te doen met donoreicellen. Andere technieken zoals PGD en draagmoederschap kunnen we op dit moment niet aanbieden. We kunnen u echter wel doorverwijzen.

Pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD)

Pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD) is een nieuwe techniek die het mogelijk maakt om ernstige erfelijke afwijkingen aan te tonen bij een embryo, voordat deze zich innestelt in de baarmoeder. Voorheen werden afwijkingen voornamelijk opgespoord door middel van een vlokkentest of vruchtwaterpunctie.

De PGD-techniek is uitsluitend bedoeld voor paren met een verhoogd risico op een kind met een ernstige erfelijke aandoening of met een verhoogde kans op miskramen als gevolg van een chromosoomafwijking bij een van de ouders. Op dit moment zijn de academische ziekenhuizen in Utrecht, Maastricht en Groningen de enige plaatsen in Nederland waar PGD plaatsvindt.

Draagmoederschap

Draagmoederschap in combinatie met IVF/ICSI is in ons fertiliteitscentrum op dit moment nog niet mogelijk. Hiervoor verwijzen we u naar het UMC in Utrecht en naar het Diaconessenhuis in Voorburg.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de afdeling waar u onder behandeling bent.

Zwolle en Meppel

Fertiliteitscentrum
088 624 52 24 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en in het weekend, in dringende gevallen, van 9.00 tot 12.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 16 maart 2022 / 6082 / P