Contact

Borstkanker

  1. Borstkanker

Afwijking in de borst

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in Nederland. Ongeveer één op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. In Isala komen jaarlijks ongeveer 1.700 vrouwen op de mammapolikliniek voor onderzoek naar een afwijking in de borst. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Bij ongeveer 100 mannen per jaar wordt borstkanker vastgesteld.

Behandelplan

Wanneer bij u borstkanker is ontdekt, wordt met verschillende onderzoeken de tumor extra onderzocht. Zo kan er een behandelplan op maat voor u gemaakt worden. Borstkanker kan worden behandeld met bestraling (radiotherapie), een operatie, chemotherapie, doelgerichte therapie en hormonale therapie.

Snel terecht

Bij een verdenking op borstkanker kunt u meestal binnen 3 werkdagen voor onderzoek en uitslag terecht op onze Diagnose Poli Mamma. Zo zit u zo kort mogelijk in onzekerheid. Ons toegewijde team zorgt voor uitstekende kwaliteit van zorg volgens de laatste inzichten. Door krachten te bundelen kan Isala de complexe multidisciplinaire zorg voor borstkankerpatiënten waarborgen. Ook doen wij mee aan de meeste landelijke en wetenschappelijke onderzoeken waar onze patiënten aan kunnen deelnemen.

Vast aanspreekpunt

Binnen ieder specialisme in Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Hij of zij houdt spreekuur om uw vragen te beantwoorden en de effecten van de behandeling te controleren. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Zo heeft u tijdens uw zorgtraject één aanspreekpunt.

1700
Vrouwen naar Isala

In Isala komen jaarlijks ongeveer 1.700 vrouwen op de mammapolikliniek voor onderzoek naar een afwijking in de borst.

48
Binnen 48 uur terecht

Bij een verdenking op borstkanker kunt u meestal binnen 48 uur voor onderzoek en uitslag terecht op onze Mammapolikliniek.

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!