Contact

Topzorg in Isala Hartcentrum

  1. Topzorg in Isala Hartcentrum

Ons hart is de motor van ons lichaam. Zonder kunnen we niet. Bij klachten aan uw hart wilt u dan ook zeker weten dat u in de allerbeste handen bent. Bij Isala Hartcentrum heeft u deze zekerheid.

Jaarlijks helpen wij duizenden patiënten die wij de hoogste kwaliteit van zorg, veiligheid en de nieuwste technologie bieden. Gegeven door betrokken en gepassioneerde specialisten. Niet voor niets verwijzen huisartsen, specialisten uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland hun patiënten door naar Isala Hartcentrum. Doordat wij jaarlijks veel patiënten zien, zijn onze artsen ervaren en experts binnen hun vakgebied.

Wij werken samen

De kracht van ons Hartcentrum is onderlinge samenwerking. Binnen het centrum werken cardiologen, cardiothoracaal chirurgen (hartchirurgen en longchirurgen) en thoraxanesthesiologen intensief samen. Cardiothoracaal chirurgen zijn chirurgen die zowel hart- als longoperaties doen bij hartproblemen. Juist de combinatie van deze hartspecialisten is waardevol voor het Hartcentrum. De samenwerking tussen cardiologen, cardiothoracaal chirurgen en thoraxanesthesiologen is niet vanzelfsprekend in Nederlandse hartcentra. In ons Hartcentrum wel. Hierdoor kunnen we u een compleet aanbod van behandelingen bieden zoals behandelingen bij een vernauwde kransslagader (coronair lijden), hartritmestoornissen en boezemfibrilleren, dotterbehandelingen, operaties aan de aorta, longoperaties, openhartoperaties, bypass- of omleidingsoperaties en hartklepoperaties. 

Op de pagina Specialisten en medewerkers vindt u een overzicht van alle medewerkers van het Hartcentrum.

Waarom u met een gerust hart voor Isala Hartcentrum kunt kiezen

Wij investeren continu in de nieuwste behandelmethoden om u als patiënt nog betere en veiligere zorg te kunnen bieden. Als eerste hartcentrum in Nederland voerden onze cardiothoracaal chirurgen hartklepoperaties uit met de Da Vinci-robot. Met als voordeel voor onze patiënten: minder complicaties en sneller herstel. Onze cardiologen zijn toonaangevend in het behandelen van ziekten van de kransslagaders en complexe hartritmestoornissen. Onze cardiothoracaal chirurgen zijn landelijk koplopers op het gebied van veilige en kwalitatief goede zorg bij bypassoperaties (omleidingsoperaties). Zij ontwikkelden de Isala Safety Check waardoor minder mensen sterven na een hartoperatie en er minder complicaties zijn. Inmiddels hebben veel ziekenhuizen de Isala Safety Check overgenomen.

Persoonlijk en betrokken

Bij elke behandeling die de hartspecialisten van het Hartcentrum u aanbieden, stellen zij u de behandeling voor die het best aansluit bij uw klachten en uw wensen. De best passende zorg is hierbij het uitgangspunt. Daarbij kunt u rekenen op persoonlijke zorg bij zowel het stellen van een snelle diagnose, als tijdens de behandeling en bij de nazorg in ons eigen Isala Harthuis of thuis. 

Thuis als het kan, in het ziekenhuis als het moet

Isala helpt u het liefst dichtbij huis of zelfs bij u thuis. Waar het kan behandelen en begeleiden we u bij u thuis. Bijvoorbeeld met een thuisbehandeling via Chance@home of met thuismonitoring. Complexe operaties vinden altijd in Zwolle plaats. Voor controles bepaalt uw cardioloog of het nodig is om naar het ziekenhuis te komen of dat een afspraak bijvoorbeeld telefonisch kan. Zo spreekt u laagdrempelig uw cardioloog, zonder dat u naar het ziekenhuis hoeft te komen. En wil uw cardioloog u wel graag zien? Isala Hartcentrum biedt ook spreekuren aan in Isala Kampen, Isala Meppel en Isala Steenwijk. Dus u kunt altijd terecht op een locatie dicht bij huis.

Met hart voor de toekomst

Binnen het Hartcentrum werken we aan de toekomst, aan de ontwikkeling van ons vakgebied. Om zo hart- en vaatziekten bij onze patiënten in de toekomst nog beter te kunnen behandelen. Onze veelal gepromoveerde cardiologen en cardiothoracaal chirurgen leiden jonge hartspecialisten op en voeren continu wetenschappelijk onderzoek uit. Dit leidt jaarlijks tot een groot aantal publicaties in toonaangevende vaktijdschriften en wetenschappelijke promoties.

Bewegen is genieten

Bewegen is plezier. Bewegen is ontspanning. En geeft weer vertrouwen in uw lichaam. Onze hartzorg is erop gericht dat u weer met vertrouwen kunt bewegen. Bewegen is namelijk ook een medicijn. Het verbetert uw conditie. En vermindert de kans op hart- en vaatproblemen.

Weer aan het werk

Ook al vergt een ingreep of operatie soms een lang herstel. Dat u uw werk weer kunt doen, is het uitgangspunt van onze behandeling. Wij gaan voor de best passende zorg. En een zo normaal mogelijk leven. Daar hoort ook uw werk bij.

Genieten van gezond eten

Bij goed zorgen voor uw hart hoort ook de keuze om gezonder te gaan leven. Wij helpen u daarbij. Bijvoorbeeld met advies over gezond eten en bewegen. Zo zorgen we er samen voor dat u beter blijft. Of de kans op verergering zo klein mogelijk wordt. Samen werken we aan een zo gezond mogelijke toekomst.

Weer leuke dingen doen

Uw hart is de motor van uw lichaam. Als deze motor hapert, zorgt dat al snel voor angst en onzekerheid over uw gezondheid en de toekomst. Door onze behandeling én begeleiding krijgt u het zelfvertrouwen om de draad van uw leven weer op te pakken. Samen kijken we wat u nodig heeft. Om weer samen met uw gezin, familie en vrienden te kunnen genieten van het leven.

Ervaringen