Contact

Pathologie

  1. Pathologie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Het Laboratorium voor pathologie doet op uw verzoek onderzoek naar ziekten. Het onderzoek bestaat uit cytologie (celmateriaal), histologie (weefsels en organen) en postmortaal onderzoek (obductie). Op basis van de uitslag van het aangevraagde onderzoek kan de laboratoriumspecialist een diagnose stellen of u als arts helpen bij het stellen van een diagnose.

Aanvraagformulieren en afname- en verzendmateriaal

Aanvragen van diagnostiek doet u met één van onderstaande aanvraagformulieren. U kunt de aanvraagformulieren downloaden of, samen het afname- en verzendmateriaal, bestellen via onze webshop www.diagnosepunt-webshop.nl

Instructies

Om uw aanvragen correct en tijdig in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat u het onderzoeksmateriaal op de juiste manier instuurt. Hierdoor kunnen we het materiaal optimaal verwerken.

Pathologie heeft diverse folders voor patiënten die voor onderzoek zelf materiaal moeten indienen of verzamelen. Ga naar de patiëntenfolders Pathologie.

Uitslagen

Uitslagen van onderzoeken worden verwerkt in het PALGA-computersysteem. U kunt de uitslagen via uw computer bekijken.

Laboratorium voor Pathologie

Het Laboratorium voor pathologie van Isala is gespecialiseerd in het onderzoek naar ziekten, maar geeft daarnaast ook voorlichting, onderwijs en doet wetenschappelijk onderzoek. Een aantal activiteiten van Pathologie zijn het uitvoeren van cytologisch en histologisch onderzoek, moleculair diagnostisch onderzoek, obductie onderzoek en punctie op afspraak. Lees meer over Pathologie.