Contact

Medische microbiologie

  1. Medische microbiologie
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

 

Bericht diagnostiek LMMI

Geachte collega,

In deze – voor iedereen nieuwe – coronatijden komen vrijwel alle systemen enorm onder druk te staan. Dat geldt ook voor onze diagnostiek.

U bent van ons gewend dat we altijd ons uiterste best doen om u te voorzien van diagnostiek van topniveau. De druk is nu echter zo hoog dat we niet al onze diagnostiek in de volle breedte kunnen volhouden wat betreft pakket en doorlooptijden.

Om dit in zijn volledigheid en in detail met u te communiceren is ondoenlijk, omdat de situatie steeds verandert. Deels omdat we keuzes hebben moeten maken en deels omdat we verwachten dat we geleidelijk aan in de toekomst toch weer op ons oude niveau zullen kunnen gaan opereren.

We houden de actuele stand van de afwijkingen voor u bij in een tabel

Hier vindt u het tijdschema voor de diagnostiek op COVID-19.

Daarnaast het volgende:

Door de leverings- en voorraadproblemen, ontstaan aan het begin van de coronavirusuitbraak waren we genoodzaakt weer gebruik te maken van de Transwab MW 170 (wattenstok met blauwe dop) voor bacteriekweek.
Inmiddels zijn de leveringsproblemen voorbij en kan voor alle microbiologische diagnostiek weer de Copan eSwab (met roze dop) worden gebruikt.

Copan eSwab Covid-19 test corona virus

In de webwinkel voor externe aanvragers Diagnosepunt Webshop is daarom de Transwab MW 170 vanaf nu niet meer te bestellen. 

Voor vragen zijn wij altijd beschikbaar,

Met vriendelijke groet,
Het LMMI

========

Over het LMMI

Het Laboratorium voor medische microbiologie en infectieziekten (LMMI) onderzoekt op uw verzoek patiëntenmateriaal op verwekkers van infectieziekten.

Er wordt gebruik gemaakt van bacteriologische, virologische, mycologische, parasitologische, sero-immunologische en moleculair biologische laboratoriumdiagnostiek. Dit onderzoek wordt verricht op aanvraag van bijvoorbeeld een huisarts, medisch specialist, verloskundige, keuringsarts, deskundige infectiepreventie of andere aanvragers werkzaam in (zorg-)instellingen in de regio Zwolle en Meppel.

Hier vindt u informatie voor:

Diagnostiekwijzer: