Contact

ZorgDomein

  1. ZorgDomein

Via ZorgDomein kunt u als eerstelijns zorgverlener uw patiënt elektronisch doorverwijzen naar medisch specialisten van Isala. Ook kunt u hier uw patiënt aanmelden voor laboratoriumdiagnostiek. Een juiste verwijzing zorgt ervoor dat de patiënt goed voorbereid op het juiste spreekuur terecht komt.

Werkwijze ZorgDomein

Wanneer u samen met de patiënt een keuze heeft gemaakt uit ons zorgaanbod, wordt de patiënt via ZorgDomein digitaal aangemeld bij desbetreffende polikliniek. Dit gaat elektronisch via een beveiligd afspraakbericht met een uniek afspraaknummer. Tegelijkertijd verzendt u ook de relevante gegevens, zoals de verwijsbrief, digitaal naar de polikliniek. Wanneer vervolgens de patiënt zelf een afspraak maakt, hebben de medewerkers van de polikliniek alle informatie om de patiënt op het juiste spreekuur in te plannen. Bij het verwijzen kunt u uw patiënt ook al informeren over de wachttijd tot aan de eerste afspraak op de polikliniek en de gewenste voorbereiding voor de afspraak. Waar mogelijk combineren wij afspraken voor patiënten. Bijvoorbeeld het maken van een röntgenfoto met aansluitend een consult bij de medisch specialist. U bepaalt of een patiënt aan de verwijscriteria voor deze afspraak voldoet.

Voor laboratoriumdiagnostiek geldt, dat u na het plaatsen van de diagnostiekaanvraag het patiëntbericht in geprinte vorm aan de patiënt dient te verstrekken. Uw patiënt dient vervolgens zelf een afspraak te maken met het laboratorium.

Verwijzen via ZorgDomein

ZorgDomein verwijzen

Verwijzen

Via uw eigen HIS benadert u ZorgDomein om te verwijzen naar Isala. Nadat u de oranje button: ‘Verwijzen’ hebt geselecteerd maakt u verbinding met het ZorgDomein portaal van Isala. Deze extra stap is nodig om een verwijzing binnen te laten komen bij de gegevens van de juiste patiënt in het nieuwe EPD.

Button ZorgDomein verwijs deze patiënt

Verwijs deze patiënt

Op het ZorgDomein portaal ziet u kort samengevat: ZD nummer, locatie, zorgproduct, verwijstype, codeverwijsreden en verwijsreden.

Op basis van de door u meegestuurde patiëntgegevens, wordt een suggestie gedaan om de juiste patiënt te verwijzen. Als dit de juiste patiënt is, kiest u voor: ‘Verwijs deze patiënt’.

Button ZorgDomein nieuwe patiënt

Verwijs als nieuwe patiënt

Als de getoonde patiënt niet juist is of wanneer er geen patiënt wordt getoond, kiest u dan voor: ‘Verwijs als nieuwe patiënt’.

Button ZorgDomein verwijzing annuleren

Verwijzing annuleren

Als u terug wilt gaan naar het ZorgDomein menu kiest u voor: ‘Verwijzing annuleren en terug naar ZorgDomein’.


Vragen of opmerkingen?

Isala wil uiteraard alles in het werk stellen om de inrichting en het gebruiksgemak van ZorgDomein te optimaliseren. Heeft u vragen of wilt u een ervaring delen? U helpt ons door contact op te nemen met ons team via zorgdomein@isala.nl.

Ervaringen