Contact

Hartrevalidatie

  1. Hartrevalidatie

Waarom hartrevalidatie effect heeft

Het is belangrijk dat u na een ingreep aan uw hart start met een hartrevalidatieprogramma. Een hartrevalidatieprogramma is gericht op lichamelijke beweging, gezonde leefgewoonten en vermindering van stress. Door uw conditie te verbeteren en een betere leefstijl, krijgt u minder aderverkalking in uw aderen. Daarmee vermindert het risico op een (nieuw) hartinfarct. Deze positieve effecten zijn ook aangetoond met wetenschappelijk onderzoek.

Revalideren doe je niet alleen. Daarom is er tijdens het hartrevalidatieprogramma ook aandacht voor uw partner en familie. Het team dat u begeleidt en coacht bestaat uit hartrevalidatieverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten en cardiologen.

Hartrevalidatie voor patiënten kan in Zwolle (bij Isala Harthuis) en in Meppel (Isala Diaconessenhuis). Al onze hartrevalidatieprogramma’s zijn opgezet volgens de Richtlijnen Hartrevalidatie van de Nederlandse Hartstichting.

Voorlichtingsfilm

Wilt u zien hoe het hartrevalidatieprogramma eruit ziet? Bekijk de voorlichtingsfilm:

Voorlichtingsfilm Hartrevalidatie Harthuis

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!