Contact

Hartrevalidatie

  1. Hartrevalidatie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Waarom hartrevalidatie effect heeft

Het is belangrijk dat u na een ingreep aan uw hart start met een hartrevalidatieprogramma. Een hartrevalidatieprogramma is gericht op lichamelijke beweging, gezonde leefgewoonten en vermindering van stress. Door uw conditie te verbeteren en een betere leefstijl, krijgt u minder aderverkalking in uw aderen. Daarmee vermindert het risico op een (nieuw) hartinfarct. Deze positieve effecten zijn ook aangetoond met wetenschappelijk onderzoek.

Revalideren doe je niet alleen. Daarom is er tijdens het hartrevalidatieprogramma ook aandacht voor uw partner en familie. Het team dat u begeleidt en coacht bestaat uit hartrevalidatieverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten en cardiologen.

Hartrevalidatie voor patiënten kan in Zwolle (bij Isala Harthuis) en in Meppel (Isala Diaconessenhuis). Al onze hartrevalidatieprogramma’s zijn opgezet volgens de Richtlijnen Hartrevalidatie van de Nederlandse Hartstichting.

Thuis revalideren

U kunt een revalidatieprogramma volgen in Zwolle of Meppel. Voor patiënten die niet naar Zwolle kunnen of willen komen, of al met werkhervatting zijn gestart, kunnen ook thuis revalideren met behulp van tele-hartrevalidatie. U werkt dan thuis aan uw conditie wanneer het u uitkomt en krijgt begeleiding op afstand vanuit Isala Harthuis. U gebruikt hierbij een speciale smartphone die uw beweging meet, een hartslagmeter en een persoonlijk beweegadvies. Hoe u beweegt en op welk tijdstip, bepaalt u zelf. Via een speciale website kunnen u en uw arts uw metingen inzien en samen bespreken. U ziet dus direct hoe uw conditie verbetert. De ervaring leert dat dit enorm motiveert. 

Voorlichtingsfilm

Wilt u zien hoe het hartrevalidatieprogramma eruit ziet? Bekijk de voorlichtingsfilm: