Contact

Hartrevalidatie

  1. Hartrevalidatie

Waarom hartrevalidatie effect heeft

Het is belangrijk dat u na een ingreep aan uw hart start met een hartrevalidatieprogramma. Een hartrevalidatieprogramma is gericht op lichamelijke beweging, gezonde leefgewoonten en vermindering van stress. Door uw conditie te verbeteren en een betere leefstijl, krijgt u minder aderverkalking in uw aderen. Daarmee vermindert het risico op een (nieuw) hartinfarct. Deze positieve effecten zijn ook aangetoond met wetenschappelijk onderzoek.

Revalideren doe je niet alleen. Daarom is er tijdens het hartrevalidatieprogramma ook aandacht voor uw partner en familie. Het team dat u begeleidt en coacht bestaat uit hartrevalidatieverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten en cardiologen.

Hartrevalidatie voor patiënten die behandeld zijn in Zwolle gebeurt in Isala Harthuis in Zwolle. Als u behandeld bent in Meppel, kunt u een hartrevalidatieprogramma volgen in Isala Diaconessenhuis in Meppel. Al onze hartrevalidatieprogramma’s zijn opgezet volgens de Richtlijnen Hartrevalidatie van de Nederlandse Hartstichting.

Thuis revalideren

Isala Harthuis biedt de mogelijk om een revalidatieprogramma te volgen in Zwolle. Maar u kunt ook thuis revalideren met behulp van tele-hartrevalidatie. Handig voor patiënten die niet naar Zwolle kunnen of willen komen, of al met werkhervatting zijn gestart. U werkt dan thuis aan uw conditie wanneer het u uitkomt en krijgt begeleiding op afstand vanuit Isala Harthuis. U gebruikt hierbij een speciale smartphone die uw beweging meet, een hartslagmeter en een persoonlijk beweegadvies. Hoe u beweegt en op welk tijdstip, bepaalt u zelf. Via een speciale website kunnen u en uw arts uw metingen inzien en samen bespreken. U ziet dus direct hoe uw conditie verbetert. De ervaring leert dat dit enorm motiveert.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.