Contact

Eerste uren na de bevalling

  1. Eerste uren na de bevalling

Gezinsgerichte zorg

Na de geboorte staat het opbouwen van een band tussen moeder, (partner) en kind voor ons centraal. Na de geboorte drogen wij uw baby af, geven hem een mutsje op en leggen hem daarna direct bij u op de blote borst.

Dit eerste uur van contact tussen moeder en kind wordt ook wel ‘sacred hour’ (heilig uurtje) genoemd. Het is een heel belangrijk moment voor een optimale hechting. Tijdens dit uur verrichten we dan ook geen medische handelingen. We laten jullie zoveel mogelijk alleen, zodat jullie samen in alle rust kunnen genieten van dit bijzondere moment. 

Handen hart op zwangere buik

Geboorteaangifte doen

U bent wettelijk verplicht om de geboorte van uw kind, binnen drie dagen aan te geven bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dit doet u in de plaats waar uw kind is geboren. Valt er een zaterdag en/of zondag in die drie-dagen-termijn? En is eerder aangifte doen niet mogelijk? Dan doet u de eerstvolgende werkdag aangifte.

Online geboorteaangifte

U kunt de aangifte online doen of op het Stadskantoor in Zwolle. Gaat u naar het Stadskantoor? Maak dan eerst een afspraak. Op de website van de gemeente Zwolle vindt u alle informatie over geboorteaangifte.

Ervaringen