Contact

Eerste uren na de bevalling

  1. Eerste uren na de bevalling
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Gezinsgerichte zorg

Na de geboorte staat het opbouwen van een band tussen moeder, (partner) en kind voor ons centraal. Na de geboorte drogen wij uw baby af, geven hem een mutsje op en leggen hem daarna direct bij u op de blote borst.

Dit eerste uur van contact tussen moeder en kind wordt ook wel ‘sacred hour’ (heilig uurtje) genoemd. Het is een heel belangrijk moment voor een optimale hechting. Tijdens dit uur verrichten we dan ook geen medische handelingen. We laten jullie zoveel mogelijk alleen, zodat jullie samen in alle rust kunnen genieten van dit bijzondere moment. 

Handen hart op zwangere buik

Aangifte doen in Isala

Om uw kindje ook voor de wet te laten bestaan, bent u wettelijk verplicht om de geboorte van uw kind binnen drie dagen aan te geven bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dit doet u in de plaats waar uw kindje ter wereld is gekomen. Als uw kindje in Isala geboren is, hoeft u hiervoor niet naar het stadhuis van Zwolle. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken – het is al druk genoeg in de eerste dagen na de geboorte van uw kind – is in Isala een geboorteloket aanwezig. De verpleegkundige die bij de geboorte van uw kind aanwezig was, maakt graag een afspraak voor u bij het geboorteloket. Bij het geboorteloket op de Verlos-/Kraamafdeling kunt u terecht voor de volgende akten:

  • aangifte van geboorte
  • opmaken akte van naamskeuze
  • opmaken akte van erkenning

Lees meer over de gang van zaken van het geboorteloket bij Isala.