Contact

De (geplande) keizersnede

  1. De (geplande) keizersnede

Bevallen is een ingrijpende gebeurtenis; bevallen via een keizersnede zo mogelijk nog meer. Het kan zijn dat ouders het gevoel hebben een deel van het geboorteproces te missen. Bij een natuurlijke keizersnede, ook wel gentle sectio genoemd, bootsen we een natuurlijke bevalling zo veel mogelijk na. Dat is beter voor u en uw kind!

Een natuurlijke keizersnede in het kort:

  • U krijgt alleen een ruggenprik, zodat u de geboorte bewust meemaakt.
  • U en uw partner kunnen de geboorte samen zien op een beeldscherm in de operatiekamer en/of meekijken via een venster in het afscheidingsdoek.
  • Na de geboorte wordt uw kindje na een korte check door de kinderarts bij de moeder op de borst gelegd. Wat een bijzonder moment!
  • Uw baby wordt bloot op uw borst gelegd en warm toegedekt met een dekentje. Zo kunnen jullie met elkaar kennismaken en stimuleren we het hechtingsproces. Door dit contact blijven bovendien hartslag, ademhaling, temperatuur en bloedsuikers van uw baby vaker stabiel.

Uw gynaecoloog adviseert een keizersnede alleen als een bevalling via de vagina niet mogelijk is. Of als een vaginale bevalling te grote risico’s voor u en/of uw kind oplevert. Omdat bij een keizersnede complicaties kunnen optreden, wordt de operatie alleen uitgevoerd als er medisch gezien een goede reden voor is.

Lees alles over een keizersnede of bekijk onze film over de keizersnede hieronder.

Ervaringen