Contact

Als uw bevalling anders verloopt

  1. Als uw bevalling anders verloopt

Soms wordt pas tijdens de bevalling duidelijk dat een keizersnede nodig is, dit noemen we een spoedkeizersnede. De meest voorkomende redenen voor een spoedkeizersnede zijn: het niet-vorderen van de bevalling en/of dreigend zuurstofgebrek bij de baby.

Bij een keizersnede komt uw kindje via de buikwand ter wereld. De operatie duurt ongeveer 45 minuten, soms langer, soms korter. Vaak wordt uw baby al binnen een kwartier na het begin van de operatie geboren. Daarna maakt de gynaecoloog de baarmoeder en de verschillende lagen van de buikwand met hechtingen dicht. Lees alles over een keizersnede.

Opname in het perinatologisch centrum

Het Isala Vrouw-kindcentrum is één van de tien perinatologische centra in Nederland en bestaat uit de Neonatale intensive care (intensive care voor te vroeggeboren baby’s) en Obstetrische high care (intensive care voor zwangeren). U wordt opgenomen op de Obstetrische high care unit als u als zwangere intensieve zorg nodig heeft. Op de NICU wordt intensieve zorg verleend aan (veel) te vroeg geboren baby’s.

Slapen in het Ronald McDonaldhuis

Als u niet in de buurt woont van Isala en uw pasgeboren kindje moet onverhoopt in het ziekenhuis blijven, dan kunt u overnachten in het Ronald McDonald Huis. U kunt hier verblijven nadat u zelf ontslagen bent uit het ziekenhuis. Ook broertjes en zusjes van uw pasgeboren kindje kunnen hier verblijven. Het Ronald McDonald Huis biedt een 'thuis ver van huis'; uw gezinsleven kan zo een beetje doorgaan. U ondervindt steun van het huismanagement, de vrijwilligers en kunt ervaringen delen met andere ouders.

Het Ronald McDonald Huis heeft negen gastenkamers. Daarnaast beschikt het huis over een woonkamer, eetkeuken en wasserette. Ouders krijgen een kamer na overleg met het ziekenhuis en kunnen blijven zolang de behandeling van hun kind duurt. Voor de kamer wordt een financiële bijdrage gevraagd. ​Daarnaast is er in het ziekenhuis op de derde etage van gebouw 4 (V4.3), een Ronald McDonald huiskamer waar u zich eventueel kunt terugtrekken.

Neem virtueel een kijkje in het Ronald McDonald Huis Zwolle.

Ervaringen