Contact
Kopbeeld

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

In het Isala Vrouw-kindcentrum kunt u tijdens uw controles terecht met al uw vragen. Op de meestgestelde vragen, vindt u hieronder alvast antwoord.

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag u tot uw 36e zwangerschapsweek vliegen. Bij sommige maatschappijen is het vanaf 32 weken alleen nog mogelijk met een doktersverklaring. Of het in uw situatie verstandig is om te vliegen, kunt u het beste overleggen met uw verloskundige of gynaecoloog.

Het is niet direct nodig om contact op te nemen wanneer u af en toe een wee voelt opkomen. Maar wanneer moet u dan wel bellen?

  • Is het uw eerste kind? Neem dan contact op als de weeën een uur lang om de vijf minuten of vaker komen.
  • Heeft u al een kind? Neem dan contact op wanneer de weeën om de vijf á tien minuten komen, gedurende een uur.
  • Als u denkt vruchtwater verloren te hebben. De meeste bevallingen komen binnen 24 uur nadat de vliezen zijn gebroken op gang.
  • Als u bloed verliest.
  • Als u ongerust bent, bijvoorbeeld omdat u buikpijn heeft of minder leven voelt.
  • Als uw arts dit met u afgesproken heeft.
  • Bij twijfel mag u altijd contact opnemen.

Contactgegevens

  • Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur: polikliniek Verloskunde, telefoonnummer (038) 424 56 04.
  • Buiten deze tijden kunt u rechtstreeks bellen naar de verloskamers, telefoonnummer (038) 424 81 61. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Voordat u naar het ziekenhuis komt, moet u altijd eerst bellen. De medewerkers van de verloskamers kunnen zich dan op uw komst voorbereiden.

Ja, dat kan. Een parkeerabonnement is verkrijgbaar bij de Centrale balie in het hoofdgebouw. Voor meer informatie over parkeertarieven en -abonnementen verwijzen wij u graag naar parkeren bij Isala Zwolle.

Nee, dit gebeurt niet automatisch. Meld uw kindje na de geboorte binnen vier maanden aan bij uw zorgverzekeraar. Daarmee voorkomt u dat u zelf moet betalen voor medische kosten.

Wij begrijpen dat het corona-virus onzekerheid en vragen bij u als zwangere kan oproepen. Daarom verwijzen wij u graag naar de website van het College Perinatale Zorg. Zij hebben de veelgestelde vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet: www.kennisgeboortezorg.nl. Staat uw vraag hier niet bij? Dan kunt u ook bellen met de verpleegkundige via (038) 424 79 24. Bereikbaar op werkdagen van 13.00 tot 13.30 uur.

Voor de meest actuele informatie over het corona-virus en bijvoorbeeld de maatregelen die Isala neemt, ga naar www.isala.nl/corona

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.