Contact

Bevallen in Isala

  1. Bevallen in Isala

U gaat bevallen op de afdeling Verloskunde in Isala. Dit kan een poliklinische bevalling met uw eigen verloskundige zijn of een bevalling onder begeleiding van een gynaecoloog vanwege een medische reden.

Verloskraamkamers

In Isala zijn er in totaal 35 verloskraamkamers. Dit zijn allemaal eenpersoonskamers. Elke kamer beschikt over de volgende faciliteiten:

  • slaapbank
  • koelkast
  • magnetron
  • familiehoekje
  • TV
  • Wi-Fi-aansluiting
Verloskraamkamer

Gezinsgerichte zorg

Met de geboorte van uw kindje wordt ook een nieuw gezin geboren. In Isala zien we u en uw pasgeboren baby dan ook als één geheel en betrekken we uw hele gezin bij de zorg. Zo wennen jullie snel aan elkaar, wat belangrijk is voor een goede hechting. Vanaf de geboorte verblijft uw kindje bij u op uw kamer, waar ook uw partner kan blijven slapen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u als ouders zelf bepaalt wanneer u bezoek wit ontvangen. Broertjes en zusjes zijn dan ook van harte welkom. Voor een aantal services, bijvoorbeeld overnachting(en) & maaltijd(en) partner, zijn wij genoodzaakt een kleine vergoeding te vragen.

Poliklinisch bevallen

In Nederland begeleidt de verloskundige uw zwangerschap en bevalling als er geen bijzondere risico’s worden verwacht. In dat geval mag u zelf kiezen of u thuis bevalt of met uw eigen verloskundige in het ziekenhuis. Dit laatste noemen we poliklinisch bevallen. Steeds meer aanstaande moeders kiezen voor een bevalling in Isala onder begeleiding van hun eigen verloskundige. Zij vinden het een geruststellende gedachte dat bij eventuele complicaties medische hulp aanwezig is. Omdat u in Isala bevalt in uw eigen ruime verloskraamkamer, bevalt u in een huiselijke omgeving met veel privacy, maar dan wel met uw eigen vertrouwde verloskundige naast uw bed. 

Voor een poliklinische bevalling met uw eigen verloskundige geldt dat u vaak een eigen bijdrage moet betalen, afhankelijk van uw ziektekostenverzekering.

Lees alles over Bevallen in Isala.

Ervaringen