Contact

Prevalidatie

  1. Prevalidatie

Fit de operatiekamer in

Prevalidatie is een trainingsprogramma dat al voor een hartoperatie begint. In die periode is het goed om zo fit mogelijk te blijven of te worden. Met een goede lichamelijke en mentale conditie kunt u de operatie beter aan. Ook treden er minder complicaties op na de operatie en herstelt u makkelijker. Met bewegen en de juiste voeding kunt u daar zelf al wat aan doen. Al tijdens uw verblijf in het ziekenhuis, een aantal dagen tot een week voor de operatie.

Voorsprong

Samen met de verpleegkundige wordt een persoonlijk programma gemaakt over bewegen, voeding, leefstijl en geestelijk welzijn. De meeste hartpatiënten starten na de operatie met hartrevalidatie. Met prevalidatie voorafgaand aan de operatie kunnen patiënten een voorsprong hebben, waardoor revalidatie en herstel makkelijker gaan.

Specialisme en centra

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!