Contact
Kopbeeld

Psychiatrie

  1. Psychiatrie
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Wij richten ons op ziekenhuispsychiatrie. Dat is de zorg voor mensen die zowel psychiatrische als lichamelijke problemen hebben (complexe problemen en complexe zorg). Wij werken daarmee nauw samen met de andere specialisten en disciplines in het ziekenhuis. Centraal staat het optimaal herstellen, handhaven of versterken van de kwaliteit van leven voor de patiënt.

In Isala Zwolle heeft de afdeling ziekenhuispsychiatrie de naam Medisch Psychiatrische Unit (MPU), in Isala Diaconessenhuis Meppel de naam PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen ziekenhuis). Lees meer over de afdeling.​

contact
Neem contact op met Psychiatrie

Voor een afspraak op de afdeling Psychiatrie is een verwijzing nodig van uw huisarts, uw behandelend arts van Isala, Dimence of overige psychiatrische instellingen zowel binnen als buiten de regio.

Contact en locaties

Stemmingsstoornissen na de bevalling

Als ‘kersverse’ moeder kunt u na de bevalling verrast worden door negatieve emoties. U voelt zich misschien schuldig naar uw baby, andere kinderen, partner en directe omgeving. Het is moeilijk om deze gevoelens met anderen te delen. Er zijn praktische, hormonale en psychologische oorzaken voor deze stemmingsstoornissen aan te wijzen.

Lees verder
Moeder met baby

Dagbehandeling op de afdeling Psychiatrie

De afdeling Psychiatrie biedt de mogelijkheid tot dagbehandeling. Dagbehandeling is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder die last hebben van psychiatrische klachten. U kunt hierbij denken aan een depressie of ernstige spanning/angst klachten. Ook kan er sprake zijn van lichamelijke en psychische klachten die elkaar kunnen beïnvloeden.

In gesprek

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.