Contact

Nucleaire geneeskunde

  1. Nucleaire geneeskunde

De afdeling Nucleaire geneeskunde brengt processen in uw lichaam in beeld. Met behulp van radioactieve stoffen sporen we afwijkingen in verschillende organen op.

Dankzij de straling die de radioactieve stof uitzendt, kunnen we met behulp van een gammacamera of een PET-camera een foto maken van de verschillende organen. Dit noemen we een scan. Daarnaast gebruiken we een aantal radioactieve stoffen ook voor therapie en behandeling. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met Nucleaire geneeskunde

Voor een afspraak is een verwijzing nodig. Over het algemeen wordt u voor een onderzoek op de afdeling Nucleaire geneeskunde doorverwezen door een specialist.

Contact en locaties

Windesheim, AppBakkers en Isala werken samen aan AI oplossingen in de zorg

Dat AI toekomst heeft in de zorg, is een feit. Het is echter niet iets wat je er zo maar even bij doet naast je dagelijkse werk in het ziekenhuis. Daarom is Isala enorm blij met de samenwerking met de AppBakkers (software en app leverancier) en met Windesheim, het lectoraat ICT innovaties in de zorg. Wetenschappelijk onderzoeker Joris van Dijk: ‘Sommige studenten zijn echt rammend goed, wij leren ook van hen.’ Extra kers op de taart is een subsidie van 200.000 euro van Tech for Future.

Uitleg voor kinderen

Om kinderen op een begrijpelijke en toegankelijke manier uitleg te geven over Nucleaire geneeskunde, zijn er animaties gemaakt over Sunny & Tim. In de animatie gaat de fotodokter samen met Sunny & Tim aan het werk om de zieke plekken in het lichaam af te beelden.

Meer informatie

Folders

Ervaringen

Onze keurmerken