Contact

Nucleaire geneeskunde

  1. Nucleaire geneeskunde
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De afdeling Nucleaire geneeskunde brengt processen in uw lichaam in beeld. Met behulp van radioactieve stoffen sporen we afwijkingen in verschillende organen op.

Dankzij de straling die de radioactieve stof uitzendt, kunnen we met behulp van een gammacamera of een PET-camera een foto maken van de verschillende organen. Dit noemen we een scan. Daarnaast gebruiken we een aantal radioactieve stoffen ook voor therapie en behandeling. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met Nucleaire geneeskunde

Voor een afspraak is een verwijzing nodig. Over het algemeen wordt u voor een onderzoek op de afdeling Nucleaire geneeskunde doorverwezen door een specialist.

Contact en locaties

Foto's maken via straling

Bij PET-CT onderzoek dienen we een licht radioactieve vloeistof toe. Dankzij de straling kunnen we foto's (scan) maken. Komt u binnenkort op de afdeling Nucleaire geneeskunde voor een PET-CT onderzoek? Dan is het fijn om te weten wat u kunt verwachten. Bekijk de voorlichtingsfilm om een idee te hebben hoe een overzoek verloopt.

Uitleg voor kinderen

Om kinderen op een begrijpelijke en toegankelijke manier uitleg te geven over Nucleaire geneeskunde, zijn er animaties gemaakt over Sunny & Tim. In de animatie gaat de fotodokter samen met Sunny & Tim aan het werk om de zieke plekken in het lichaam af te beelden.

Meer informatie

Folders

Ervaringen

'Ik moest huilen toen ik naar binnen ging'

Liz (vanwege privacy niet haar echte naam) was net klaar met haar studie. Ze ging samenwonen met haar vriend, had een baan gevonden en was trotse moeder van een dochter van een paar maanden. De diagnose schildklierkanker sloeg dus in als een bom. ‘De grond zakt echt onder je voeten weg.’

Lees meer
Vrouw kijkt naar de natuur

Onze keurmerken